Het leven zonder wachtwoord nadert: zelfs met Microsoft-applicaties

Kies je altijd hetzelfde wachtwoord, heb je je systeem voor elk account ontworpen of wil je het maximale uit je wachtwoordmanager halen? Als je het hebt over cijfers en letters (en natuurlijk de speciale tekens die je nodig hebt voor elk wachtwoord), hebben wachtwoorden een algemene strategie nodig.
Als je er een marker of biometrie voor gebruikt, heb je niet alles meer nodig. Goed nieuws voor iedereen die zonder wachtwoord wil leven. Ze hebben geen Microsoft-account meer nodig.

Leef zonder wachtwoord
Microsoft is zo groot dat het zeker een groot verschil maakt voor de wereld, maar het is niet de eerste keer dat we zijn overgestapt op technologie zonder wachtwoord. Met Google kun je inloggen bij Chrome zonder wachtwoord. Hetzelfde geldt voor Apple iOS 15. Hier kunt u wachtwoorden manipuleren zodat u geen complexe codes hoeft te onthouden (of in te voeren).
Iedereen die zich ooit heeft willen aanmelden voor een nieuwe streamingdienst op zijn tv, voelt zich geweldig door gewoon een code van zijn smartphone te genereren, zonder zijn volledige e-mailadres en wachtwoord op zijn onmogelijke afstandsbediening te hoeven invoeren. Ik weet dat het zal gebeuren.
Microsoft is misschien niet de eerste, maar op een andere manier toegang hebben tot je account is een goede bijkomstigheid. De afgelopen jaren zijn er talloze mogelijkheden ontstaan ​​om Windows-computers en -applicaties te openen.

Authenticator-app
Je hebt toegang tot jezelf met je gewone wachtwoord, gezicht via Windows Hello, authenticatietoepassing, e-mailcode, speciale beveiligingssleutel of vingerafdruk. Als veel bedrijven bijvoorbeeld wachtwoorden kiezen in combinatie met authenticators, kan Microsoft nu een volledig leven zonder wachtwoorden leiden.
Dan is het alleen toegankelijk via een van de andere opties of een combinatie daarvan. De Authenticator-applicatie werkt als volgt: Wanneer u probeert in te loggen, brengt uw smartphone u naar die Authenticator-toepassing en ziet u de code die u moet invoeren op het systeem waarmee u probeert in te loggen om te verifiëren dat u bent wie u zegt dat u bent. .. Mogelijk moet u op “Ja” drukken wanneer u wordt gevraagd of u probeert in te loggen.

Digitale transformatie
De meeste telefoons zijn tegenwoordig immers zorgvuldig vergrendeld en kunnen worden geopend met een gezichtsscan, vingerafdruk of getekende figuur. Die authenticatietoepassing zit er weer achter. Daarom is het heel speciaal verbonden met uw apparaat.
Vasu Jakkal vertelde The Verge: “Als een bedrijf na de digitale transformatie ‘s nachts op afstand moet werken, zal het aantal digitale sites exponentieel groeien, maar het aantal aanvalspunten zal ook groeien, wat een groot beveiligingsinitiatief is. Het was een factor. Het versnelt. ”

Vergeet je mobiele telefoon niet
Natuurlijk noemt Jackal de afmetingen van de kroon en het feit dat velen ‘s nachts van thuis uit moesten werken. Volgens Jackal is bijna 100% van Microsoft zelf al overgestapt op Windows zonder wachtwoord, en hetzelfde geldt voor meer dan 200 miljoen betalende klanten. Als u een Microsoft Authenticator-toepassing op uw telefoon hebt, kunt u uw account openen in een browser op microsoft.com en een account zonder wachtwoord selecteren met geavanceerde beveiligingsopties. Dit bespaart extra geheugen, maar vergeet niet om uw telefoon bij de hand te houden wanneer u zich aanmeldt voor Windows of andere Microsoft-toepassingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *