Dit is waarom Pegasus Spyware zo gevaarlijk is

Er is meer nieuws op de dag dat Apple de nieuwe technologie aankondigt. Het bedrijf heeft een software-update uitgebracht met Pegasus-spyware. We raden u aan uw iPhone zo snel mogelijk bij te werken, omdat een kwetsbaarheid in het iOS-besturingssysteem Pegasus in staat zou kunnen stellen aan te vallen. Pegasus-spyware
Pegasus is spyware. Dat wil zeggen, hackers gebruiken het om te spioneren. In dit geval kunnen ze het bericht zien dat u schrijft in de iMessage-toepassing. Spyware wordt ook gebruikt om toetsaanslagen vast te leggen. Met andere woorden, het kan ook het wachtwoord detecteren dat u invoert. Het gevaar van spyware is dat je vaak niet eens merkt dat er spyware op je computer staat, zelfs als de software al in je besturingssysteem is ingebouwd.
Pegasus, opgericht door de Israëlische groep NSO, is een paard van Troje. U hoeft bijvoorbeeld niet op phishing-links te klikken. Daarom werd het Pegasus genoemd. Voer uw smartphone “in de lucht” als een vliegend paard. Maakt gebruik van een kwetsbaarheid in alle versies van iOS sinds 14.6. Hierdoor kan de spyware van iPhone-gebruikers hun locatie, wachtwoord en verzonden berichten zien.

Slimme smartphone-hack
Het bestaan ​​van Pegasus is al sinds 2016 bekend en wordt nog steeds beschouwd als een van de meest indrukwekkende smartphone-hacks. Het toezicht op activisten, journalisten en politieke leiders in andere landen is nu in handen van de regering van de VAE. Dit is het “plus” van deze spyware. De meeste mensen geven er niet om omdat het selectief wordt gebruikt. Maar het is niet alleen de iPhone. Citizen Lab (in samenwerking met de Universiteit van Toronto) schrijft dat ook Macs en Apple Watches gevoelig zijn voor Pegasus.
Helaas evolueert spyware, net als reguliere software, voortdurend. Het feit dat je niet weet dat je spyware hebt omdat je niet op een link hoeft te klikken, is revolutionair in de hackwereld. Dit wordt een “zero-click”-hulpprogramma genoemd, dus uw telefoon waarschuwt u niet dat er iets verdachts aan de hand is. U heeft er tenslotte niets agressiefs aan gedaan – spyware wordt geïnstalleerd zonder uw medeweten. Dit komt door een zwakte in iMessage, die Apple in deze update wil verhelpen.
De update wordt momenteel uitgebracht, maar een grote iOS 15-update zal later dit jaar een spywaredrempel toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *