Bitcoins sparen

Is Bitcoins sparen al mogelijk? Moet je Bitcoins wel sparen of moet je dat niet doen? Bestaan er eigenlijk al Bitcoin spaarrekeningen? Waarom en waar kan ik er een openen? Dit zijn allemaal vragen die tegenwoordig gesteld worden.

Bitcoin heeft de beste monetaire spaartechnologie beschikbaar waar je gemakkelijk rente op kunt verdienen. Maar waarom zou je Bitcoins sparen?

Het spaargeld op een bankrekening wordt elk jaar minder waard. Doordat de rente niet uitgekeerd wordt en de koopkracht door de inflatie geƫrodeerd wordt is het niet vreemd dat veel mensen hun spaargeld beleggen in effecten of vastgoed.

Tegenwoordig is er een alternatief financieel systeem in opbouw en dat is Bitcoin. Bitcoin is een decentraal monetair gedistribueerd grootboek netwerk wat niet te kraken is. Bitcoins worden niet beschouwd als schuldinstrumenten, maar representeren een absoluut schaars digitaal activa. Bitcoins kunnen vergeleken worden als digitaal goud.

Net zoals goud is het de verwachting dat Bitcoin steeds meer kapitaal zal aantrekken. Het zal vervolgens een sterkere positie op de markt krijgen en het zal zich verwerven tot een veilige haven.

Bitcoins zijn zeer liquide en er is steeds meer vraag naar bitcoins. Bitcoin houders kunnen bijvoorbeeld uitgeleend worden tegen een rentevergoeding. Wanneer je bitcoins aan het sparen bent, ben je niet alleen aan het speculeren op een toekomstige waardevermeerdering, maar kan je ook nog eens een actief rendement verdienen. Dit komt in de vorm van een rentevergoeding wanneer je de Bitcoins op een Bitcoin spaarrekening plaatst. Rente verdienen met Bitcoin kan dus als het op een Bitcoin spaarrekening zet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *