Osmanthus Burkwoodii

De Osmanthus Burkwoodii is familie van de olijfboom. Deze haagplant is geschikt voor langzaam groeiende en wintergroene hagen. De haagplant heeft ongeveer een hoogte van 1,50 meter. Hierdoor is deze haagplant vooral geschikt om te planten in b orders en kleine tuinen. In de maand april tot en met de maand mei bloeit deze haagplant erg uitbundig met heerlijke en geurende bloemen. Bijen en andere insecten zijn dol op deze bloemen, waardoor er veel leven te zien is in de tuin.

Zoals gezegd is, is deze haagplant klein en laag. Hierdoor kan je gemakkelijk over deze haag heen kijken en eventueel genieten van andere bloemen, planten en bomen in de tuin.

Deze haagplant staat zeer prachtig in de tuin. Voornamelijk is deze haagplant soort te vinden in Oost-Aziƫ in de gebieden van midden en zuid Japan en Taiwan.

Wanneer deze haagplant in bloei staat, heeft hij witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze witte en geurende bloemen zijn vervolgens erg aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. Een zeer levendige plant dus!

Het is een zeer gemakkelijke haagplant. Doordat deze plantsoort in elke grondsoort kan groeien en bloeien is het geen moeilijke plant om te planten. Daarnaast is het een sterke plant die tegen ziekten en plagen kan en hoef je deze plant niet of nauwelijks te snoeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *