Waar kan ik pasfoto’s laten maken?

Eens in de zoveel jaar is het tijd om nieuwe pasfoto’s te laten maken. Niemand vindt het echt heel leuk om te doen, maar het is wel nodig. Je moet immers wel op je pasfoto lijken en daarom zijn officiële documenten ook niet je hele leven geldig. Als kind moet je bijvoorbeeld elke vijf jaar een nieuw document aanvragen en als volwassene is dit elke tien jaar. Als kind kun je namelijk nog vrij veel in je uiterlijk veranderen en als volwassene is dit minder het geval. Je kunt op allerlei verschillende locaties pasfoto’s laten maken.

Waarom pasfoto’s laten maken?

Vroeger moest dit vaak nog in een daarvoor bestemde winkel, maar tegenwoordig kan dit ook bij winkels als de Bruna of de Primera. Woon je in de buurt van Waalwijk? Dan kun je pasfoto’s laten maken bij Inkstation Waalwijk. Pasfoto’s moeten aan verschillende eisen voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld een egale witte achtergrond zijn, moet je goed herkenbaar zijn en moet de foto van goed kwaliteit zijn. Daarom kun je een pasfoto laten maken bij verschillende instanties.

Meestal krijg je dan vier foto’s mee, zodat je die voor meerdere officiële documenten kunt gebruiken. Er wordt dan op alle documenten dezelfde foto gebruikt, wat fijn is voor mensen die het moeten controleren, maar natuurlijk ook voor jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.